Warzywa i owoce

Burak

Suszony sok z buraka BIO
Bio Suszony sok z buraka uprawiany jest na Północy Kalifornii na ekologicznych polach w świetnych warunkach, na czystej organicznej glebie bez oprysków.

Jak powstaje sok?
Jest to wytłoczony i wysuszony sok z buraka. Suszenie jest w niskiej temperaturze (31st C), co daje możliwość zachowania dużej ilości substancji czynnych. Burak jest produktem pochodzącym z rolnictwa ekologicznego, posiada certyfikat bio. W jednym opakowaniu Soku z Buraka znajduje się 40 saszetek po 5 gramów (masa całkowita 200 g). Do opakowania jest załączona ulotka informacyjna.

Proces produkcji
Po zbiorach i oczyszczeniu korzeni, z buraka wytłaczany jest sok. Sok jest suszony jest w suszarce rozpyłowej w bardzo niskiej temperaturze, 31 stopniach Celsjusza. Bio Suszony sok z buraka nie zawiera żadnych dodatków, antyzbrylaczy i jest w stu procentach czysty. Zapakowany jest w niewielkie saszetki, ze względu na bezpieczeństwo czystości produktu od mykotoksyn i pleśni. Jest także pakowany w ochronnej atmosferze, aby zapobiec utlenieniu. To najbardziej przyjazna forma dla surowca i dla klienta. Burak zawiera witaminy (np. B6 i B9), minerały jest także źródłem polifenoli, rezweratrolu i betainy. Betaina należy do betalain i ma bezpośredni wpływ na komórki wątroby. Wspomaga ich regenerację.

Marchew

Suszony sok z marchwi BIO
Marchew uprawiana jest na ekologicznych polach w północnej Kalifornii. Marchew rośnie tam w zupełnie ekologicznym środowisku, na czystej i organicznej glebie, pozbawionej jakichkolwiek oprysków. Bio Marchew to wytłoczony i następnie wysuszony sok z marchwi. Ten sok suszymy w niskiej temperaturze (31°C), dzięki czemu udaje się w nim zachować dużą ilość substancji biologicznie czynnych. Tak samo jak pozostałe produkty, również wysuszony sok z marchwii jest produktem rolnictwa ekologicznego z certyfikatem bio. Bio Marchew zawiera w opakowaniu 40 saszetek po 5 gramów (masa całkowita 200 g). Do opakowania jest załączona ulotka informacyjna.

Proces produkcji
Po zbiorach i oczyszczeniu korzeni, z marchwi wytłaczany jest sok. Tak samo jak sok z jęczmienia, sok z marchewki suszony jest w suszarce rozpyłowej w bardzo niskiej temperaturze, 31 stopniach Celsjusza. Tak przygotowany sok z marchwi nie zawiera żadnych dodatków, nie zawiera też antyzbrylaczy i jest w stu procentach czysty. Suszony sok z marchwi pakowany jest w niewielkie saszetki, ze względu na bezpieczeństwo czystości produktu od mykotoksyn i pleśni. Suszony sok pakowany jest w ochronnej atmosferze, żeby zapobiec utlenieniu. Jest to najbardziej przyjazna forma dla surowca i dla klienta.

Żurawina

Suszony sok z żurawiny BIO
Żurawina BIO zbierana jest z ekologicznego rejonu w stanie Washington w USA Ekologiczne tereny pozwalają na uzyskanie najbardziej czystych i wolnych od chemii produktów, które chronione są od oprysków i zawierają naturalne właściwości zdrowotne. Zebraną żurawinę przygotowujemy do suszenia i suszymy w bardzo niskich temperaturach, 35 st. C. Inaczej niż sok z marchwi i sok z buraka, tutaj żurawina suszona jest w całości, razem ze skórką i z pestkami czy nasionami, ponieważ mają one bardzo mocno antyoksydacyjne właściwości, wspomagające nasz organizm w dojściu do zdrowia. Bio Żurawina wytwarzana jest z delikatnie wysuszonych w całości owoców żurawiny „amerykańskiej“ (żurawiny wielkoowocowej, Vaccinium macrocarpon). Jest to produkt ekologicznej gospodarki agroleśniczej z pełną certyfikacją bio. Dzięki niskiej temperaturze suszenia (do 35°C) zachowuje dużą ilość znaczących substancji biologicznie czynnych. Wysuszony sok z żurawiny zawiera w opakowaniu 40 saszetek po 5 gramów (masa całkowita 200 g). Do opakowania jest załączona ulotka informacyjna.

Proces produkcji
Żurawina po zebraniu z krzaków, suszona jest w niskich temperaturach i mielona w całości oraz pakowana do saszetek. Suszone owoce żurawiny pakowane są w niewielkie saszetki, ze względu na bezpieczeństwo czystości produktu od mykotoksyn i pleśni. Suszona żurawina pakowana jest w ochronnej atmosferze, żeby zapobiec utlenieniu. Jest to najbardziej przyjazna forma dla surowca i dla klienta.

Jagoda

TODO TEXT